2011. január 5., szerda

elsetítés(t és...)

A médiatörvény körüli hisztéria mértéke túllépte a tűréshatáromat, ezért most aktuálpolitizálós következik. Miközben sokan (rengetegen) a Fidesz-kormánnyal szembeni ellenérzéseiktől (ezekből van nekem is bőven), vagy gyűlöletüktől, netán érdekeiktől vezérelve a magyar sajtószabadság állítólagos halála miatt sikoltoznak, bőszen tapsolva a mélyen tisztelt nyugati sajtó egyre visszataszítóbb hisztériakampányának, szépen elsikkad a lényeg (szokás szerint).
A helyzet ugyanis -szerény meglátásom szerint (kettőspontpé)- az, hogy a Zorbán és kormánya a fene sem érti miért, amúgy általános hatalmi arroganciájával (talán éppen ennek okán), de az elkúrt (értsd: elhamarkodott, aggályos, félreérthető, illetve félremagyarázható szar) médiatörvényének áterőltetésével  remek támadási felületet biztosított a mélyen tisztelt és nagyon szabad, illetve független (jobbára óriáscégek, cégbirodalmak kezében lévő) mainstream nyugati sajtónak (vagy egy részének), amivel élnek is bőszen, így az rommá alázhatja az országgal egyetemben, nem mellesleg a magyar uniós elnökség kezdetén.
Hogy miért akarnák a földig alázni? Talán mert az elmúlt fél évben alaposan beleköptek a korporációs- és bankhatalom levesébe: az ájemef kiebrudalása, bankadó, a "nemzeti" bank és a magánnyugdíj-rendszer csesztetése és persze az ún. válságadó, vagyis a multik nyereségét kurtító különadók miatt (az AB hatáskörének csorbítása sem hinném, hogy önmagában ennyire izgatná a kedélyeket). A végén még kiderül, hogy nem csak a zemberek terhére lehet a mindenható (vad)kapitalizmus (v)álságát kezelGETni. 
Engem speciel holmi szarul szövegezett, "úgy értem, ahogy akarom" médiaszabályozásnál, vagy állami hatalmi koncentrációnál jobban nyomaszt, hogy többé-kevésbé a média és egyébként a kormányok is olyan erők zsebében vannak, amikre még csak egy demagóg választáson sem szavazott senki (legfeljebb a fogyasztásával) és akiknek a profiton kívül nem sok minden számít. Most is az lenne az igazán releváns információ úgy általában, amit inkább nem írnak meg és nem mondanak be, vagyis ki sem (teszem azt, a volt szocialista országok gazdasági gyarmatosításáról nem nagyon hallani). Globális véleményhatalom? Ugyan már, tiszta konteó!

Hajónapló, kiegészítés:
azért lassan beúszik, miért nem teccik a "forradalom":
és végre talán ennek is megjön az esze:

2 megjegyzés:

  1. ezt gondoltam én is, csak még nem láttam így leírva
    K

    VálaszTörlés
  2. így, nyíltan kimondva még én sem. erről van szó.

    VálaszTörlés